BENVINGUTS A QUART

 

QUART B




Benvolgudes famílies,

En aquesta pàgina podreu fer un seguiment de les activitats que feim en el nostre dia a dia. Esperam que vos agradin!

Cursa Solidària UNICEF

Ha arribat el darrer dia ... i ho hem celebrat gaudint de la cursa solidària d'UNICEF. Hem anat tots junts al parc i allà hem fet un circuit per caminar o córrer. Una vegada acabada la cursa hem tornat a l'escola i ens hem refrescat amb un polo.

Cursa Solidària

Feim una ensaladilla

Després de la collita de les verdures de l'hort hem fet una ensaladilla. Les cuineres ens varen bollir les patates, les pastanagues i els ous i noltros, una vegada refredat , ho vàrem pelar, esclafar i mesclar amb els altres ingredients ( olives farcides, tonyna, maionesa, oli d'oliva i sal).

Vàrem gaudir fent de cuiners i després menjant!!!

Ensaladilla

La V Fira de la Ciència

Hem celebrat la V Fira de la Ciència. Els alumnes de sisè, aquest curs escolar, han dissenyat maquetes i han fet circuits per tal d'activar el seu mecanisme i posar-les en funcionament. Han fet una feinada i els hi volem donar l'enhorabona. Hem gaudit observant i escoltant les seves explicacions.

V Fira de la Ciència

Els nostres Siurells.

El curs passat vàrem fer un esbós d'un siurell i aquest curs hem fet la nostra obra amb fang. 

Ens han quedat molt bé. Som uns artistassos!!!!

Els nostres siurells

Activitat Museu d'Història de Manacor.

Hem participat a un taller creatiu en el que hem après a fer un llibre acordió i que ens ha servit per a fomentar la nostra creativitat i curiositat envers l'ecosistema del jardí. Hem decorat el llibre amb elements naturals. Ens ha encantat!!

Taller Museu Història Manacor

Espais de matemàtiques i de llengua

Son diferents espais a on treballam seguint el nostre ritme i cumplint uns compromisos ( nombre d'activitats que s'han de fer a cada espai, revisar el treball abans de canviar...)

Espais de matemàtiques i llengua

Taller "La Posidònia"

Amb aquesta activitat hem recordat què és la posidònia i la seva importància per a la salut de la nostra mar Mediterrània. Primer ens han mostrat un video i després hem anat al nostre laboratori a experimentar i a observar.

La Posidònia

Sa Canova

Dia 26 d'abril vàrem anar a sa finca de Sa Canova a Sa Pobla. Aquest trimestre estudiam les plantes i a Sa Canova vàrem gaudir d'unes hores envoltats de natura. Ens varen mostrar les plantes aromàtiques, ens varen explicar les seves propietats i les seves utilitats, vàrem fer un recorregut per reconèixer arbres típics del clima mediterrani i vàrem trasplantar una planta de romaní per endur-nos a casa. També vàrem aprofitar per, després de berenar a les ombres de les alzines, de jugar al parc. Ens ho vàrem passar molt bé!

Sa Canova

Activitats al nostre laboratori.

Hem duit a terme dues activitats :

- Pluja de colors:  Hem mesclat oli amb colorant i ho hem afegit a l'aigua per observar com les gotes del colorant es precipiten.

-Espelma. Hem pogut observar com l'aigua, a causa del canvi de pressió, puja.

El nostre laboratori

Setmana cultural.

Els dies 6, 7 i 8 d'abril celebram la nostra Setmana Cultural que aquest curs escolar té com a tema "La Mar".

Aquestes són algunes de les activitats que duim terme:

- Taller de microplàstics per veure i entendre la problemàtica de deixar fems a les platges o tirar-ho a dins la mar. 

- Decoració dels  passadissos.

-Excursió a Cala Murada. A través de la Conselleria  de Medi Ambient i Territori ens adherim a la campanya europea de Let's Clean Up Europe.

-Biblioconte : El peix Irisat

Setmana cultural

Excursió a Sa Quely

Ha estat un dia molt intens. A les 8.45 ja hem partit de l'escola cap a l'estació de tren per anar cap a Inca. Allà hem visitat la fàbrica de galetes Quely. Ens han explicat el funcionament de les màquines, el procés de producció, la història de la fàbrica... hem vist un vídeo molt interessant i després hem gaudit d'una passejada per veure in situ les activitats. Ens han regalat una motxilla amb diferents tipus de galetes.  Hem anat a un parc a berenar i a jugar  i després hem tornat a agafar el tren cap a Manacor. Ens ho hem passat molt bé!!

Excursió Galetes Quely

 El nostre hort.

Aquestes setmanes anam fent molta feina al nostre hort. El primer que vàrem fer va ser llevar les males herbes i preparar la terra per poder sembrar. Sembrarem patates, pastanagues i plantes aromàtiques. Hem fet els solcs, hem afegit terra i hem començat a sembrar. Estam fets tots uns pagesos. 

Després de més de dos mesos hem fet la collita... no ens creim que del nostre petit hort haguem pogut treure unes patates i unes pastanagues tan bones. Ara només ens queda fer una bona ensaladilla per berenar!!

El nostre hort

Tallers.

A partir d'ara cada setmana intentarem fer una sessió de tallers a on, per grups passarem per quatre activitats diferents, són activitats manipulatives. Amb jocs treballarem i reforçarem  el que hem après a classe, aprendrem destreses i habilitats. Raonarem,  pensarem i ens esforçarem per aconseguir finalitzar l'activitat amb un temps determinat.

Tallers

La notícia.

Aquesta setmana a castellà hem treballat la notícia i per grups hem fet la nostra notícia. Ha estat molt divertit i engrescador. Hem jugat a ser periodistes i hem après moltes coses.

La notícia

Activitat Suma't

Hem realitzat un taller, emmarcat dins el Programa Suma´t, sobre rugbi. Durant aquesta jornada hem jugat a diferents jocs en grup per entendre la normativa d'aquest esport. Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses.

Activitat Suma't

Observam i deduïm

Hem anat al laboratori i ens hem organitzat en dos grups per observar, manipular, esbrinar, deduir, demanar.... i treure les nostres conclusions. Hem treballat éssers vius i/o els seus restes que podem trobar  a un ecosistema terrestre i a un aquàtic. Ens ha acompanyat una professora de biologia de l'IES Mossèn Alcover.

Observam i deduïm

Gran Dictat.

Dijous dia 16 de febrer vàrem gaudir de l'activitat " El Gran Dictat". Des del Servei de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Manacor ens varen oferir aquesta activitat consistent en un joc que vàrem realitzar  per parelles i que consistia en escriure paraules i anar augmentant el nivell de dificultat per tal de comprovar la nostra competència. 

El Gran Dictat

Feim mescles.

A partir dels tres colors primaris hem fet les mescles per aconseguir els tres secundaris i després hem seguit mesclant per a continuar fent més i més colors !!

Feim mescles🎨🎨

Dia internacional de la dona i la nina científica

Dia 11 de febrer es celebra el dia de la dona i la nina científica. A l'escola hem muntat una exposició amb llibres i fotos de dones que han treballat, investigat, descobert, analitzat i contestat a preguntes que han ajudat al desenvolupament de la societat i a tenir un món millor. 

Hem rebut a una biòloga, doctora de la UIB, que ens ha explicat tota la seva trajectòria i part de les  tasques que implica la seva feina.

La dona i nina científica

Mossèn Alcover.

Hem visitat la Institució Pública Mossèn Alcover. Allà ens han mostrat fotografies i pertinences de Mossèn Antoni Maria Alcover que ens han ajudat a conèixer més aquesta figura i el seu treball per donar a conèixer, estimar i protegir la nostra llengua.

Mossèn Alcover

Carnaval

Ara ens toca disfressar-nos. El Rei Carnestoltes ens ha convidat a passar uns dies de bauxa. Per començar dilluns dia 13 tots vestits amb un pijama, dimarts tots amb una cosa pel cap, dimecres podem menjar el que ens faci mes gola i dijous tots ben disfressats per ballar una estona al pati.

Després arribarà la Jaia Quaresma amb els seus propòsits i les set setmanes de " bonda, bondat"

Carnaval

Celebrem la Pau.

Dillluns dia 30 de gener celebram el dia de la Pau. Aquest any farem un gran arbre, l'arbre de Pau de tots els nins i nines des Canyar,  a on hi penjarem les nostres frases, els nostres propòsits, acudits... 

Celebrem la pau

Activitats de Sant Antoni.

Començam a celebrar la nostra festa, aquest any si que podem. Ja hem fet les caretes de dimoni i una xapa de Sant Antoni que ens posarem dilluns dia 16 de gener. Aquesta setmana hem treballat les gloses,  hem après molt i ja som capaços de fer les nostres pròpies. També hem participat en un taller de glosat que s'ha duit a terme a la carpa situada davant l'Església dels Dolors. Ens ha agradat molt!!

En es primer fogueró 

una dona ballarà

i n'Antònia en Es Canyar

farà de dimonió.

Dia 16 de gener vàrem gaudir del ball del dimonis al pati de la nostra escola. Vàrem cantar, ballar i glosar al so de la música Sant Antoniera. Visca Sant Antoni i visca el nostre dimoni " En Canyot"!!

Sant Antoni

Els Reis d'Orient han arribat a l'escola !!

Ja han acabat les festes de Nadal i hem arrancat el segon trimestre. A la tornada el primer que ens vàrem trobar fa ser la sorpresa de que els Reis d'Orient ens havien deixat uns regals. N'Antònia va escriure la carta i. com que ens hem portat molt bé, ens han duit tot el que ella va demanar: unes paneres per guardar material i dos jocs " GEO mag " i "Laberint Pokemon"

Els Reis d'Orient

Activitats de Nadal

Aquest darrers dies hem gaudit preparant el nostre Nadal. El temps ens ha resultat curt per fer tot el que teníem programat: la postal,  pintar i retallar el nostre elf, les mandales, escoltar nadales,  la portada dels treballs del primer trimestre, visitar el nostre betlem, treballar fent grups interactius, menjar una bona xocolata amb ensaïmada, veure la pel·lícula Heidi... Ens hem divertit molt i ara ens toca descansar.  Bon Nadal i bones festes. Molts d'anys !!🎅🎇🎄

Activitats de Nadal

Tronc de xocolata.

El comerç just ens ha tornat a oferir una activitat. En aquest cas una activitat molt dolça: hem fet un tronc de xocolata. Hem utilitzat productes de km zero i productes que ens arriben de països més lluny però sempre emmarcats dins els ideal del comerç just. Ens ha sortit boníssim i ens hem llepat els dits. També us deixo la recepta per si ho voleu fer a casa.

Tronc de xocolata

Activitat "De la mar a la taula"

La Conselleria d'agricultura, pesca i alimentació ens ha ofert una activitat molt engrescadora. Hem conegut els peixos, crustacis i mol·luscs  que podem trobar a les aigües de la mar Mediterrània. També ens han explicat els diferents tipus de pesca, els diferents tipus d'ormeigs o  aparells i els diferents tipus de barques de pesca. Hem après que els productes de la mar són recursos naturals que convé preservar i que a les Illes Balears tenim 63.200 hectàrees de medi marí protegit.

De la Mar a la Taula⛴⛵

Feim mescles i construïm un mosaic de sal

Hem recordat com es fan mescles de substàncies. Amb aigua, sal i colorants hem fet mescles homogènies. Després hem aplicat la tècnica d'evaporació perquè la sal cristal·litzi i amb els petits cristalls hem fet un mosaic. Ens ha quedat molt guapo!!

Feim mescles

Activitat " L' 112 i les emergències a les escoles".

El nostre policia tutor va venir a fer un taller per donar-nos a conèixer l'existència del telèfon d'emergències 112 i el seu ús adequat i per ajudar-nos a reflexionar tan davant situacions de risc (inundacions, incendis forestals, ets) com davant situacions quotidianes que puguin derivar en un incident on es requereixi ajuda. 

activitat 112👮🚑

Instruments per a mesurar el temps.

A la nostra escola disposam de diferents instruments per a mesurar el temps atmosfèric: termòmetre, pluviòmetre, anemòmetre... Hem anat a uns del patis interiors a on hi ha un anemòmetre (que també té un panell)  i un pluviòmetre i hem recordat  per a que serveix cada un d'aquests instruments.

Mesuram el temps☀☁☂⛅⛆

Crida ben fort, Estela!!

Crida ben fort, Estela! és un conte infantil que, en gran subtilesa i sensibilitat, dóna als nostres infants les eines necessàries per protegir-se dels maltractaments i els abusos sexuals. 

Ens ensenya a auto protegir-nos, a respectar el nostre cos i els dels altres, a dir NO i a demanar ajuda quan cal.

Crida ben fort, Estela

Seguim experimentant

Ara ens ha tocat descobrir per nosaltres mateixos que l'aire ocupa l'espai del recipient a on està    ( botella) i si no pot sortir nosaltres no podrem inflar el globus. Fent un forat a la botella, quan nosaltres bufem amb força, si que inflarem el  nostre globus expulsant l'aire de la botella cap a fora.

Seguim experimentant 

Activitat L'Altra Senalla 

Dimarts dia 25 d'octubre vàrem dur a terme l'activitat " La casa de colors". N'Elisabeth ens va explicar que a L'Altra Senalla es treballa per aconseguir el desenvolupament de països subdesenvolupats . El comerç just aposta pel consum responsable i conscient i vol combatre la desigualtat que hi ha entre el que paguen els consumidors per un producte i el que reben els agricultors per la seva feina. 

Ens va contar un conte, vàrem jugar a cercar diferències entre dos dibuixos, vàrem observar productes de comerç just, vàrem degustar unes boníssimes galetes, vàrem pintar la nostra casa de colors amb aquarel·les... Ens ho vàrem passar molt bé!!

Activitat Altra Senalla

Activitat compartida IES Mossèn Alcover

Hem rebut la visita d'uns alumnes de tercer d'ESO amb els quals formarem part d'un club de lectura. En aquesta primera presa de contacte ens han explicat que treballen en una optativa anomenada "Cooperació i serveis a la Comunitat", ens han presentat una caixa de vida i conjuntament hem xerrat del que és un club de lectura . Noltros ens hem presentat un per un i hem dit que és el que més ens agrada fer. Ens tornarem a trobar dimecres dia 2 de novembre i dimecres dia 7 de desembre. També ens han proposat participar en un concurs per crear l'eslògan del club de lectura. Es triarà un guanyador de cada classe. Com a cloenda de l'activitat hem anat a visitar l'Institut. Ens ha agradat molt, hem participat en alguna activitat, ens han mostrat algunes de les seves aules i ens han explicat el que fan.

Activitat compartida IES Mossèn Alcover

Avui són Les Verges

Les nostres bunyoleres han vengut a l'escola!!! Ens han mostrat com fan els bunyols i ens han explicat la recepta...i finalment els hem provat. Boníssims!!!!

Bunyols

Experimentem : El cicle de l'aigua

Ara ens toca experimentar i veure amb els nostres propis ulls el procés del cicle de l'aigua. Ho construïm a classe per després penjar-ho a una finestra de casa i fer les observacions de tot el procés... podem fer fotografies per explicar-ho als nostres companys.

Socials

Art

Hem estudiat les capes de l'atmosfera i, aprofitant tot el que hem après, hem confeccionat una maqueta. Ens ha quedat molt bé!!🎨

plàstica

Llegim

Aquest curs escolar feim mitja hora de lectura diària a classe: 

  • Lectura lliure (poden dur un llibre de casa o be llegir-ne un de la biblioteca d'aula)
  • Lectura compartida (anirem llegint tots a la vegada distints llibres: " Un dia entre les algues", "Heidi"...
  • Jocs lectors (pensar, raonar, endevinar, resoldre...)
  • Lectures temàtiques a la biblioteca del centre ( relacionades amb el que estam treballant dins l'aula)
  • Eduteca (plataforma digital)
Llegir


Aprenem jugant

Passam temps jugant, observant i construint el nostre propi aprenentatge.

Jugam




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada